Waal houtbouw appartementenconcept

Circulaire en industriële appartementen
met houten casco

Waal gelooft dat bouwen anders moet én kan. Ze wil haar Co2-footprint samen met haar opdrachtgevers drastisch reduceren door middel van het opschalen van houtbouw met hout uit duurzaam beheerde bossen. Door te bouwen met hout wordt niet alleen Co2 uitstoot vermeden maar ook gedurende verschillende levenscycli opgeslagen.

  • Modulaire houtbouw, gecombineerd met flatpack
  • Oplossing voor het tekort aan betaalbare woningen
  • Bijdragen aan de klimaattransitie
  • Opdrachtgever: Waal
Diverse gevelaanzichten: Snitker/Borst/Architecten

Bouwen met hout

Door veel meer te bouwen met hout wordt de vraag naar hout groter en wordt de duurzame herbebossing van de aarde bevorderd. Zo kan de bouw, en Waal in het bijzonder, impact maken en substantieel bijdragen aan de klimaattransitie en tegelijkertijd werken aan het oplossen van het tekort aan betaalbare en bereikbare woningen zonder de natuur en de aarde onnodig te belasten.

Appartementenconcept

Linkwood deelt de visie van Waal en is vaste partner voor het Paris proof houtbouw appartementenconcept. Met onze keten van adviseurs en specialisten hebben wij, in samenwerking met Waal, een goed maakbaar basisconcept voor appartementen in constructief hout ontwikkeld. Het gaat uit van een massief houten casco (wanden en vloeren van CLT), een dragende module van CLT (installaties, sanitair en keuken) en een dragende industrieel geproduceerde gevel. Het betreft een bouwsysteem waarin modulaire houtbouw wordt gecombineerd met flatpack.

Het concept biedt veel ontwerp- en indelingsvrijheid. Er kunnen eenvoudig diverse woningtypen voor verschillende doelgroepen worden geconfigureerd. Daarbij wordt de industriële productie efficiënt benut wat de betaalbaarheid van woningen garandeert. Ook kunnen verschillende architectuurstijlen worden toegepast zodat het gebouw qua beeldkwaliteit aan elke bestaande stedenbouwkundige context kan worden aangepast. 

Biodivers en circulair

Met het houtbouw-appartementen-concept richt Waal zich, in samenwerking met haar opdrachtgevers, op het realiseren van leefbare en inclusieve wijken en buurten. Houtbouw zorgt daarbij voor een prettig leefklimaat voor gelukkige en gezonde bewoners. Ook verbetert het de biodiversiteit en zijn gebruikte materialen circulair en zoveel mogelijk biobased. Linkwood is trots om bij te dragen aan dit unieke concept. Als houtbouwpatner van Waal verwachten we dat we jaarlijks circa 100 tot 150 houtbouwappartementen per jaar zullen realiseren. Van engineering tot levering en assemblage. Van bos tot bouw. 

 

Contact

Wil jij ook grootschalig bouwen in hout?

Neem contact op met Hans Houweling voor advies of kennismaking.