Valckesteyn | 11-09-2023 | 1e paal geslagen

In Rotterdam Pendrecht is de bouw van project Valckensteyn gestart, met 82 houtbouwappartementen voor Woonstad. Dit is het eerste grootschalige houtbouwproject met een massief houten casco dat aannemer Waal bouwt. Linkwood realiseert de complete houten constructie. Valckensteyn wordt een opvallend betaalbaar houten woongebouw van 40 meter hoog en 12 verdiepingen, ontworpen door Powerhouse Company. Het biedt betaalbare natuurinclusieve woningen met balkons en tuinen op de begane grond, variërend in grootte van 70-75 M².

Bewoners en bezoekers hebben parkeergelegenheid op eigen terrein, een overdekte fietsenstalling, stadsverwarming en zonnepanelen. Het gebouw wordt omgeven door een publiek toegankelijke bloementuin, arboretum en voorzieningen zoals wandelpaden, een educatieve tuin, een paviljoen en een natuurlijke speeltuin.

Valckensteyn is klimaatpositief en vermindert CO²-emissies door houtbouw, duurzaam bosbeheer en langdurige CO2-opslag. De MPG-score van Valckensteyn is uitstekend, lager dan 0,5. Het houten casco slaat in totaal ruim 1.700.000 kg CO² op. Hetzelfde project in beton zou een uitstoot van ruim 1.500.000 kg CO² hebben. Dat is een verschil van maar liefst 3.200.000 kg CO²!

V.l.n.r.: Stefan Prins (Powerhouse), Miriam Hoekstra – Van der Deen (Woonstad), Michael de Waal (Woonstad), Robbert Groeneveld (Woonstad), Johan Krijgsman (Waal Bouw), Chantal Zeegers (Gemeente Rotterdam) en Hans Houweling (Linkwood)

Contact

Wil jij ook grootschalig bouwen in hout?

Neem contact op met Hans Houweling voor advies of kennismaking.