Over Linkwood

We zijn zowel denkers als doeners.
Je kunt op ons rekenen tijdens het
hele proces: van idee tot oplevering.

Een uitgekristalliseerd proces voor houtbouw

Houtbouw is de toekomst die vandaag begint. Het productieproces is volledig gedigitaliseerd, waardoor de kans op fouten minimaal is. Bouwen met CLT is een bewezen technologie en een volwaardig alternatief voor traditionele bouwmethodes. Houtbouw vraagt wel om een andere manier van werken en Linkwood kent die manier van werken tot in de details. We hanteren een uitgekristalliseerd proces dat we perfect afstemmen op het proces van de klant. En we haken niet af als het ingewikkeld wordt.

Sneller bouwen, eerder exploiteren

Tot voor kort werd hout vooral toegepast bij prestigeprojecten. Maar nu is ook grootschalige constructie- en cascobouw in hout mogelijk. De bouw vraagt om verduurzaming. De behoefte aan woningen die sneller gebouwd en geëxploiteerd kunnen worden is enorm. Houtbouw is een volwaardig alternatief en nu is het moment. Linkwood is de essentiële schakel: zonder risico’s en met het beste rendement voor jouw project.

Sterk en duurzaam

Het productieproces van Linkwood is volledig digitaal. De kans op fouten is daardoor minimaal. Doordat er veel wordt voorbereid in de prefabricage, verloopt het bouwproces sneller en gebeurt het op schonere en stillere bouwplaatsen, met minder mensen. Verder hebben houten gebouwen een prettig binnenklimaat. Hout is daarnaast licht en gemakkelijk te bewerken, het is even sterk als beton en gaat net zo lang mee. En niet onbelangrijk: meer bouwen met hout zorgt op termijn voor meer bos.

“Linkwood is onze partner bij het realiseren en optimaliseren van ons houtbouw appartementenconcept.”

Johan Krijgsman, partner Waal

Voordelen

Linkwood is de innovatieve schakel
tussen het bos en de bouwplaats.

Sneller bouwen en exploiteren

Hout is bewezen technologie

Prefabricage zonder bouwfouten

Makkelijk en licht en duurzaam

Assemblage op locatie

We ontzorgen je van A tot Z

Samenwerking

Leveringszekerheid van 100%

Linkwood werkt samen met de beste Europese CLT-producenten en ketenpartners. Hierdoor hebben we een leveringszekerheid van 100%. Bovendien ontzorgen we je volledig. We staan met kennis van zaken naast je tijdens de engineering en calculatie. En we zorgen voor pre-productie, assemblage en montage op locatie. Verder stemmen we ons BIM-houtbouwmodel naadloos af op dat van jou. Linkwood is in het hele project specialist, procesbegeleider en producent.

Contact

Wil jij ook grootschalig bouwen in hout?

Neem contact op met Hans Houweling voor advies of kennismaking.