One Milky Way

30 houtbouw-appartementen
(totaal 253 appartementen)

Het voormalig industrie- en bedrijventerrein de Binckhorst wordt de komende jaren getransformeerd tot woongebied. De Binckhorst ligt aan de rand van Den Haag en is onderdeel van stadsdeel Laak. Daar ontvouwt zich onder meer het nieuwbouwproject One Milky Way.

  • Locatie: Den Haag, stadsdeel Laak
  • In opdracht van: Waal
  • Projectontwikkeling: VORM
  • Architect: OZ architects
Beelden: OZ architects

Linkwood levert complete houtbouwconstructie

One Milky Way, ontworpen door OZ architects en ontwikkeld door Vorm, bestaat uit een woontoren van 70 meter hoog met 223 appartementen, met daaronder een commerciële plint en 4 lagen kantoorruimte. Daarop aansluitend een woongebouw van 25 meter hoog met 30 houtbouw appartementen, een zorgplint en een openbare parkeergarage met daktuin. Het totale oppervlak bedraagt circa 37.000 m2 BVO. Waal is inmiddels gestart met de bouw van One Milky Way. Linkwood zal met haar vaste partners de gehele houtbouwconstructie ten behoeve van de 30 houtbouw appartementen leveren en realiseren met gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. 

Eerste belegging BPL Pensioen in houtbouw

In opdracht van eindbelegger BPL Pensioen heeft Syntrus Achmea Real Estate & Finance, 213 huurappartementen One Milky Way geacquireerd waaronder de 30 houtbouw appartementen. Dit is de eerste belegging van BPL Pensioen in houtbouw. Hiermee wordt invulling gegeven aan het ESG-beleid van BPL Pensioen en aan de ambitie om een groen fonds te zijn voor de groene sector.

Opslag van 859.173 kg Co2

Naast vermeden uitstoot van Co2 door te bouwen met hout wordt, door het gebruik van hout voor het realiseren van de 30 houtbouw appartementen, gedurende de verschillende levenscycli van het hout circa 859.173 kg Co2 opgeslagen.

  • Deze Co2-opslag komt overeen met de uitstoot van circa 485 auto’s per jaar
  • Dit is vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van circa 954 huishoudens in één jaar tijd
  • De Europese bossen slaan deze hoeveelheid Co2 op in 1 minuut en 3 seconden

Meer informatie

Contact

Wil jij ook grootschalig bouwen in hout?

Neem contact op met Hans Houweling voor advies of kennismaking.